HR BÅTAR

HR båt / HR boats

HR Båt – ett helsvenskt båtmärke 

När du väljer en HR båt, väljer du svensk kvalitet och säkerhet. HR Boat har 13 olika båtmodeller, allt från den lilla lättskötta roddbåten till en snabbgående och komfortabel daycruiser. HR båtarna är ett helsvenskt båtmärke som både utvecklas och tillverkas vid anläggningen i Laxå och säljs via återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark.

HR båtar - Bakgrund

HR Boat Sweden, även känt som Höga Rodd, är ett helsvenskt företag som sedan mitten på 70-talet tillverkar och säljer rodd-, styrpulpet- och cabinbåtar.

Företaget har idag 22 anställda och tillverkar 13 olika modeller som var och en på sitt sätt passar in på de krav och önskemål du som båtköpare ställer. Här kan du granska och jämföra våra båtar från den lilla lätta smidiga HR 330STD till stora rymliga HR 610CB. 

Tillverkningen i Laxå ligger logistiskt rätt vid E20 mitt emellan Stockholm och Göteborg, distributionen sker med egna lastbilar utan omlastningar vilket ökar leveranssäkerheten och tryggheten för kunderna som får sin båt i rätt tid.

HR båtar - Funktion, kvalitet och säkerhet.

John H.V. Lindblom som konstruerat många av HR båtarna är en av Skandinaviens ledande båtkonstruktörer. Han har lång erfarenhet i ”båtskapande” såväl i Sverige som utomlands. 

Framförallt är han erkänd som designer och konceptlösare på såväl småbåtar från 15 fot till yachts på 100 fot. På meritlistan finns både fritidsbåtar, yrketsbåtar och båtar för Marinen.

John H.V.Lindblom har konstruerat HR 445 STD, HR 442 sc, HR 480SC, HR 532 CC, HR 610CB, HR 460 fishing, HR 600F, HR 602 BR, HR602 CC och HR 480 BR.

HR båtar

HR-båtar är kända för att ha ett högt andrahandsvärde på grund av deras hållbarhet och popularitet på marknaden. HR-båtar är därför ett utmärkt val för båtägare som söker en pålitlig och prisvärd båt med ett högt andrahandsvärde.

Lerkils-båtar är auktoriserad återförsäljare av HR boats.

Prisvärda båtar, se HR-båtar prislista.

För 30 år sedan startade Yamaha de första testerna med marknadens populäraste utbordarbåtar. Målsättningen var att hitta den bästa motorstyrkan och propellern för en viss båttyp. Över 600 testkörningar är dokumenterade med Yamahas utombordare.

HR båtar är bränslesnåla, se  testresultat med Yamaha´s motorer gällande knop och bränsleåtgång. Länk till testen HR båtar test.

Samtliga båtar är certifierade enligt nya tuffare säkerhetsregler (2017) tillsammans med DNV-GL. Detta har medfört att vissa båtmodeller har fått en person mindre i maxbelastning eller hoppat ner en nivå i klassning, allt för att skapa större marginaler enligt nya regelverket.

HR Boat Sweden använder modern teknik för att producera båtar som är lätta, starka och effektiva. Båtarna har en modern och stilren design anpassad till dagens krav på komfort och användningsområden.

Lång erfarenhet och utveckling har lett fram till båtar med god sjövärdighet och sjösäkerhet för att du skall känna dig trygg och säker i alla väder.

Vi vill att du skall känna dig trygg med ditt båtköp, vilket är en av anledningarna till att vi valt att samarbeta med HR båtar som ger 3 års garanti på plastarbeten. Alla HR Båtar omfattas av den treåriga garantin, vilket ger dig som kund en trygghet i ditt båtköp. Garantin är en indikation på HR Båtars förtroende för deras båtar, och det visar att de är säkra på att alla deras produkter är byggda för att hålla år efter år. 

Denna garanti täcker alla plastarbeten i tre år från inköpsdatumet, vilket ger dig som kund en trygghet i att använda båten utan att behöva oroa dig för eventuella problem.

HR Båtars kunder kan känna sig säkra på att de köper en båt som uppfyller högt ställda krav på prestanda, kvalitet och hållbarhet. Detta visar på HR Båtars åtagande att leverera båtar som håller högsta kvalitet och ger kunderna en trygghet i att de har gjort ett klokt och hållbart båtköp.

Genom att HR Boat har egna transporter från fabrik kan de garantera bättre leveranssäkerhet. Inga omlastningar vilket minskar risken för transportskador och leveransförseningar.

Vi märker alla HR styrpulpetsbåtar med Securmark stöldmärkningssystem.

Ett tusental mikromärken sprayas på dolda ställen i båten. På varje mikromärke finns en unik kod som kopplas till information om båt och ägare i Securmarks centrala databas. Stöldmärkningen aktiveras med att båten registreras till dig som ägare. Aktiveringen är gratis! Att båten är stöldmärkt med Securmark framgår av varningsdekalerna.

Köp din HR båt i Kungsbacka

Lerkils båtvarv

Lerkils Båtvarv grundat 1958

Lerkils Båtvarv säljer Askeladden i Kungsbacka men har även många kunder från Göteborg, Varberg och övriga orter i västra Sverige.

Vi har ett stort sortiment av båtmodeller från välkända båttillverkare, Askeladden, Bella, Falcon, Flipper, Quicksilver och HR Boat.

Vi ligger söder om Göteborg, norr om Varberg och väster om Kungsbacka alldeles vid vattnet i Lerkils hamn. Är du intresserad av Askeladden Göteborg ligger vi bara 35 minuter bort. Vi har även en auktoriserad motorverkstad för marina motorer och utför rekonditionering och reparationer av plastbåtar.

HR båtar modeller
HR 430 STD

Längd: 4,30 m Bredd: 1,58 m Vikt: 150 kg (utan motor) Antal pers: 4 st Max motor: 10 hk

HR 442 SC

Längd: 4,46 m Bredd: 1,88 m Vikt: 310 kg (utan motor) Antal pers: 5 st Max motor: 50 hk

HR 445 STD

Längd: 4,45 m Bredd: 1,70 m Vikt: 180 kg (utan motor) Antal pers: 4 st Max motor: 20 hk

HR 460 FISHING

Längd: 4,65 m Bredd: 1,88 m Vikt: 310 kg (utan motor) Antal pers: 4 st Max motor: 50 hk

HR 480 BR

Längd: 4,78 m Bredd: 2,06 m Vikt: 450 kg (utan motor) Antal pers: 5 st Max motor: 80 hk

HR 555 BR

Längd: 5,32 m Bredd: 2,17 m Vikt: 700 kg (utan motor) Antal pers: 6 st Max motor: 150 hk

HR 575 CC NYHET!

Längd: ____ m Bredd: ____ m Vikt: ___ kg (utan motor) Antal pers: __ st Max motor: 150 hk

HR 600 F

Längd: 6,10 m Bredd: 2,37 m Vikt: 785 kg (utan motor) Antal pers: 6 st Max motor: 115 hk

HR 602 BR

Längd: 6,02 m Bredd: 2,30 m Vikt: 750 kg (utan motor) Antal pers: 7 st Max motor: 150 hk

HR 602 CC

Längd: 6,02 m Bredd: 2,30 m Vikt: 750 kg (utan motor) Antal pers: 7 st Max motor: 150 hk