FLIPPER BÅT

Flipper båt

FLIPPER båtar - Sportig med kvalitet

Flipper tar de dynamiska, aktiva båtförarna till alla nya nivåer av njutning. Arvet av estetik och snabbhet, som har fostrats av kända designers genom årtionden, är tydligt närvarande i alla våra modeller. Ta med den för en lugn kryssning, ge dig ut på en längre resa eller helt enkelt bjud in vänner att tillbringa en avslappnad kväll vid piren – Flipper är en idealisk miljö för att njuta av livet på så många sätt.

Flipper - varumärket

Varumärket Flipper har alltid uppfattats som ungdomligt och snabbt. Detta sänder ut ett tydligt löfte om brytning från vardagens tristess. Den dynamiska skrovformen, djupa vindrutevinklar och andra designegenskaper bevisar poängen vid första anblicken.

Se alla modeller >>

Flipper - sportig med stil och kvalitet

En Flipper båt är  speciell – både när det kommer till bild och teknik. Glasfiberarbetet i de första Flippers imponerade, och avancerade lösningar som däck gjorda av lagerstrukturer är bra exempel på vår förmåga att imponera och sticka ut. På mer än ett sätt finns det ingen ersättning för en Flipper.

Flipper båtar är mångsidiga och lämpliga för flera ändamål, är de innerst inne förarbåtarna. De är dynamiska, lyhörda och smidiga – körglädje när den är som renast. Flippers är gjorda för dem som har en passion för båtliv. Allt som krävs för att övertyga är en provkörning.

Flipper har alltid varit en vägfinnare för att skapa oöverträffade tekniska lösningar. Lösningar som driver gränsen för sjöfartsteknik och vetenskapen bakom njutning på vattnet. Allt gjort med passionen för båtlivet.

Flipper båtar har unika hastighetsskrovsdesign är känd för sin styvhet, tystnad och fina hantering. Alla aspekter som våra kunder uppskattar när de glider genom vågorna med hastigheter som de flesta andra bara drömmer om.

Flipper båtar är endast utrustade med toppmodern maritima högteknologi. System som håller föraren i kontroll i alla situationer. De senaste navigationsfunktionerna ingår med integrerad motorinformation och ljudsystemkontroller.

Flipper båt och Mercury har varit partners under lång tid. Detta visar sig i den sömlösa kombinationen av kraft, hastighet och effektivitet. Alla Flipper båtmodeller har en perfekt matchad motor och propellerkombinationer att välja mellan. Detta möjliggör optimerad bränsleförbrukning, snabb acceleration, höga topphastigheter, utmärkt hantering och låga ljudnivåer.

FAQ

Flipper båtar tillverkas av företaget Bella-Veneet Oy i Finland. Företaget ligger i byn Rymättylä i sydvästra Finland, som ligger cirka 20 km väster om staden Åbo (Turku på finska). 

Inom Flipper-serien producerar de sportiga daycruisers och motorbåtar för olika ändamål, från mindre modeller som Flipper 600 till större modeller som Flipper 900 ST.  Bella-Veneet Oy är en av de största båttillverkarna i Norden och producerar årligen cirka 700 båtar.

Flipper båtar har en lång och intressant historia som började på 1960-talet. Ursprungligen startade företaget som en del av Fiskars-koncernen och tillverkade främst glasfiberprodukter. Men 1960 började företaget att experimentera med att tillverka båtar i glasfiberarmerad plast (GRP).

År 1963 lanserade Flipper sin första båtmodell, Flipper 420, som var en mindre roddbåt. Snart började företaget att utveckla större båtar och på 1970-talet hade de etablerat sig som en av de ledande båttillverkarna i Finland.

Under 1980- och 1990-talet fortsatte Flipper att växa och expanderade internationellt. Företaget lanserade flera nya modeller, inklusive dagbåtar, kabinbåtar och cruisermodeller. Flipper var känt för att erbjuda hög kvalitet och prestanda.

År 1991 köpte Brunswick Corporation Flipper från Fiskars-koncernen. Under Brunswick fortsatte Flipper att utvecklas och lansera nya modeller, och år 2009 flyttades produktionen till Bella-Veneet Oy i Rymättylä, där Flipper fortfarande tillverkas idag.

Idag är Flipper en av de mest välkända och respekterade motorbåtstillverkarna i Europa.

Flipper har tillverkat ett stort antal båtmodeller genom tiderna. Här är några av de mest kända och populära modellerna:

Flipper 420 (1963): den första båtmodellen som Flipper tillverkade. Det var en mindre roddbåt i glasfiberarmerad plast.

Flipper 470 (1965): en av de första storsäljarna för Flipper. Det var en liten daycruiser med plats för upp till fyra personer.

Flipper 600 (1972): en av Flipper’s mest kända modeller genom tiderna. Det var en daycruiser med utmärkt sjöduglighet och prestanda.

Flipper 640 (1983): en större daycruiser med plats för upp till sex personer. Modellen blev mycket populär i Europa.

Flipper 760 (1987): en rymlig kabinbåt med plats för upp till sex personer. Modellen var känd för sin höga kvalitet och komfort.

Flipper 900 DC (1993): en större daycruiser med plats för upp till tio personer. Modellen hade hög prestanda och var mycket populär bland båtentusiaster.

Flipper 640 SC (2005): en daycruiser med stora solstolar och en rymlig sittbrunn. Modellen var känd för sin användarvänlighet och komfort.

Flipper 880 ST (2007): en lyxig cruiser med plats för upp till sex personer. Modellen var känd för sin höga kvalitet och avancerade funktioner, som till exempel joystick-styrning.

Dessa är bara några av de många båtmodeller som Flipper har tillverkat genom åren. Ser du en flipper båt till salu och vill söka fler båtar och djupare information om de olika båtmodellerna hittar du här:  flipperbat.se/modellarkiv 

Köp din Flipper båt i Kungsbacka
Lerkils båtvarv

Lerkils Båtvarv grundat 1958

Lerkils Båtvarv säljer Askeladden i Kungsbacka men har även många kunder från Göteborg, Varberg och övriga orter i västra Sverige.

Vi har ett stort sortiment av båtmodeller från välkända båttillverkare, Askeladden, Bella, Falcon, Flipper, Quicksilver och HR Boat.

Vi ligger söder om Göteborg, norr om Varberg och väster om Kungsbacka alldeles vid vattnet i Lerkils hamn. Är du intresserad av Askeladden Göteborg ligger vi bara 35 minuter bort. Vi har även en auktoriserad motorverkstad för marina motorer och utför rekonditionering och reparationer av plastbåtar.

Flipper båtmodeller
Flipper 650 DC

Längd: 6,74 m Bredd: 2,46 m Vikt: 1,050 kg Antal pers: 7 st Max motor: 200 hk

Flipper 700 DC

Längd: 7,17 m Bredd: 2,48 m Vikt: 1,300 kg Antal pers: 7 st Max motor: 300 hk

Flipper 800 DC

Längd: 8,08 m Bredd: 2,54 m Vikt: 1,700 kg Antal pers: 7 st Max motor: 400 hk

Flipper 900 DC

Längd: 9,05 m Bredd: 3,10 m Vikt: 3,100 kg Antal pers: 11 st Max motor: 600 hk

Flipper 900 ST

Längd: 9,02 m Bredd: 3,15 m Vikt: 3.000 kg Antal pers: 10 st Max motor: 600 hk