RYDS

RYDS - tillverkade i Sverige

NU SÄLJER VI DOM SISTA 2022 BÅTARNA TILL RIKTIGT BRA PRIS! KONTAKTA OSS FÖR BÄSTA OFFERTEN PÅ RYDS!

Ryds började ta form redan 1946, med målet att skapa glädjespridande produkter som öppnar dörren mot naturen, uppmuntrar till äventyr och skapar gemenskap. Målmedvetenhet och fokus på kvalitet, säkerhet och funktion har lett oss dit vi är idag – en modern båtfabrik med återförsäljare runt om i hela Sverige. Vi är mycket stolta över att Ryds utvecklats till ett av båtvärldens mest moderna båttillverkare.

Vi utvecklar framtidens båtar

Vår verksamhet har alltid präglats av en och samma sak: nyfikenhet! Detta har genomsyrat tillverkningen av våra båtar sedan den första modellen sjösattes. I takt med tiden har vi anpassat företaget till en ny omvärld med helt nya produktionsmetoder och stort fokus på miljöfrågor. Vi håller fast vid traditioner som bidrar till högsta kvalitet i allt vi gör, samt minsta möjliga miljöpåverkan för natur och människor genom en unik tillverkningsprocess i våra VI-båtar (båtar med vakuuminjiceringsteknik). Under 2020 släppte vi vår största nyhet under företagets 70-åriga historia. Med ny stilren nordisk design tillverkade vi i Sverige vår största VI-båt någonsin med ett helt nytt designspråk! Båten premiärvisades under våren 2020 och heter 735 VI.

Våra båtar är anpassade för våra nordiska förhållanden. De är inte bara tillverkade i absolut yppersta kvalitet utan också i nordisk, stilren design. VI-tekniken ger oss dessutom hållfasta, starka och lättare båtar som går lätt i sjön med mycket bra prestanda, som kräver mindre motoreffekt och därmed mindre utsläpp och lägre driftskostnader. Vi har alltid strävat efter att, med vår planets välbefinnande i åtanke, ge våra kunder ett aktivt och bekvämt fritidsliv – utan att göra det minsta avkall på kvaliteten. Ett sådant exempel är vårt Big Fish-sortiment som är framtaget för fiske och som bruksbåtar för transport. Vi tar med oss vår nyfikenhet och vår miljöomsorg in i framtiden.

Se alla modeller >>

Styrpulpeten är den perfekta båten för fritidsfiske, vattensport, nöjesturer och snabba transporter.

Denna typen av båtar uppfyller alla kraven för enkelhet och passar lika bra för dig som är väl bekant med båtlivet som för dig som är ny. Unikt för en styrpulpet är att den har en konsol varifrån man manövrerar båten med hjälp av framförallt ratt och andra reglage. Styrpulpeten är inte bara lättdriven, den är även utrustad med generösa utrymmen för passagerare och smidig förvaring med stora stuvfack för att kunna förvara allt som behövs för en båttur. Modell kan variera i utseende och motorstyrka men oavsett om du är en fritidsfiskare eller bara älskar att njuta av naturen ute på sjön kommer Ryds styrpulpet i sin enkelhet passa dig alldeles utmärkt. Med de höga friborden och vår VI-teknik bidrar vi med en båt av hög kvalité och med hög säkerhet.

En båt av typen Walk Around ger en öppnare känsla när du förflyttar dig ombord. Den passar utmärkt för transport eller fisketurer samtidigt som den är en fantastisk allround båt när du vill ge dig ut på sjön med vänner och familj. Ryds Båtar erbjuder Walk Around-modeller för att möta just dina önskemål.

Gå runt på båten från för till akter utan problem – en Walk Around ger dig större möjligheter både när du ska lägga till, kasta loss eller förflytta dig för att hämta saker och lasta grejer. Vissa modeller är även utrustade med bekväma kojer för kortare övernattningsmöjligheter. 

Köp din Ryds i Kungsbacka

Lerkils båtvarv

Lerkils Båtvarv grundat 1958

Lerkils Båtvarv säljer Ryds båtar i Kungsbacka men har även många kunder från Göteborg, Varberg och övriga orter i västra Sverige.

Vi ligger söder om Göteborg, norr om Varberg och väster om Kungsbacka alldeles vid vattnet i Lerkils hamn. Är du intresserad av Ryds Göteborg ligger vi bara 35 minuter bort. Vi har även en auktoriserad motorverkstad för marina motorer och utför rekonditionering och reparationer av plastbåtar.

Ryds båtmodeller

Ryds 490 VI Sport

Längd: 4,85 m Bredd: 1,90 m Vikt: 350 kg Antal pers: 5 st Max motor: 60 hk

Ryds 550 VI Mid C

Längd: 5,43 m Bredd: 2,18 m Vikt: 570 kg Antal pers: 5 st Max motor: 100 hk

Ryds 550 VI Sport

Längd: 5,43 m Bredd: 2,18 m Vikt: 540 kg Antal pers: 6 st Max motor: 100 hk

Ryds 630 VI Mid C

Längd: 6.25 m Bredd: 2.34 m Vikt: 720 kg Antal pers: 6 st Max motor: 115 hk